10/5/2017: Prijs voor fertiliTIJD voor Life

Kinderwens Vlaanderen reikt 'De prijs van fertiliTIJD' uit aan fertiliteitscentrum Life. - Foto VertommenKinderwens Vlaanderen reikt 'De prijs van fertiliTIJD' uit aan fertiliteitscentrum Life. - Foto Vertommen

Naar aanleiding van Wensouderdag wordt voor het eerst in Vlaanderen 'De prijs voor fertiliTIJD' uitgereikt worden aan twee fertiliteitscentra.

Shanti Van Genechten, de oprichtster van Kinderwens Vlaanderen in Leuven, overhandigde die prijs aan Life dat gevestigd is in Leuven. "Dit fertiliteitscentrum heeft zich op verschillende vlakken ontzettend hard ingezet om 'TIJD' te nemen om de wensouder steeds centraal te zetten. Hierbij heeft men samen getracht naar een open communicatie om de wensouder samen verder te helpen Inzetten op samenwerking tussen de Vlaamse kinderwenshuizen en de Vlaamse fertiliteitscentra is ook zeer belangrijk omdat dit de totaalzorg van wensouders ten goede zal komen", besluit ze. (BMK)


Consultatie in Life Expert Centre

Vanaf april zal ik starten met fertiliteitsraadpleging in het Life Expert Centre. Dit is een nieuw medisch centrum gelegen in Leuven aan de vaartkom. Ik zal hier samen met het team van LIFE fertiliteitsraadpleging en opvolging van cyclus aanbieden. Hierdoor krijgt U als patiënt de mogelijkheid om uw afpsraak op andere locatie of andere tijdstippen te plannen.

Een afpsraak in het LEC kan

adres LEC: Schipvaartstraat 4, 3000, Leuven

www.lifeexpertcentre.be


Update ZIKA virus:

Vrouwen en mannen die in een risicogebied geweest zijn mogen gedurende 6 maanden geen onbeschermed sex hebben.

Vruchtbaarheidsbehandelingen zijn binnen die periode van 6 maanden slechts mogelijk nadat een bloedname aangetoond heeft dat U niet besmet bent met het virus.

Gelieve dus steeds te vermelden indien U in een risicogebied geweest bent.

Hierbij een overzicht van de risicogebieden

Verenigde Staten van Amerika

Florida (counties: Miami-Dade, Broward, Palm Beach, Pinellas)

Noord-Amerika

Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama

Caraïben

Amerikaanse Maagdeneilanden, Antigua en Barbuda , Anguilla , Aruba, Barbados, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guadeloupe, Haïti, Jamaica, Kaaimaneilanden , Martinique, Puerto Rico, Saba, Saint Lucia, Saint-Martin, Saint Vincent en de Grenadines, Saint Barthélemy, Sint Eustatius, Sint Maarten, Trinidad en Tobago, Turks en Caicoseilanden, De Bahama’s, Britse Maagdeneilanden

Zuid-Amerika

Argentinië (Tucuman Provincie), Brazilië, Bolivië, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Venezuela

 

 

Kaapverdische eilanden

Heel de regio

Polynesië

Amerikaans Samoa, Samoa, Tonga

Melanesië

Fiji, Micronesië

Afrika

Guinea-Bissau

Azië

Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand, Vietnam

 


Eicelvitrificatie: stop de klok.

Vitrificatie is een recente ontwikkeling die toelaat om eicellen in te vriezen.

Dit kan nodig zijn bij vrouwen die moeten starten met een behandeling die hun vruchtbaarheid kan schaden, vb. Chemotherapie.

Ook vrouwen die hun zwangerschap nog wensen uit te stellen kunnen eicellen laten invriezen. De biologische klok van de eicellen wordt zo stil gelegd op het moment van het invriezen. Op die manier winnen vrouwen tijd. Aan te raden is om dit te doen voor de leeftijd van 35 jaar.

eicelvitrificatie